בניית בריכות נוי, ישנם 3 עיקריים כדלקמן : מבטון מזויין עם איטום מלא אשר דורשת ידע בבנייה או מפיברגלס או מפלסטיק שמגיעות בשלל צורות וגדלים שדורשות חפירה ופילוס מדויק. ישנה האופציה העדיפה לבנייה עצמית והמהנה מיריעות שונות. סוגיי היריעות:
1. יריעת EPDM – היא יריעת אי. פי. די. אם. עם צפיפות גומי ,ועמידות גבוה מפני קרעים, שמש, ופגעיי מזג האוויר. יתרונה הגדול בגמישות ואלסטיות מול יריעת פי. ו. סי ויקרה יותר.אשר נותן ליצור דפנות בריכה יפות על ידיי מתיחת היריעה בשעת מילוי בריכת הנוי. בבריכות נוי הבינוניות והגדולות משתמשים בה עקב מחירה וחוזקה לעומת הבריכות הקטנות. ניתן להשיגה בעובי של 1 מ"מ ובכל אורך, ברוחב של 3 מטר, 4.3 מ', 6 מ'. כמו כן אפשרי לחברה לשם הארכתה בעזרת דבק מיוחד היוצר ריתוך קר. לא מתאימה לבריכות מים מלוחות ומוכלרים.
2 . יריעת PVC – יריעת פי.וי.סי. נפוצה ועמידה לאורך שנים, יש לוודא שיריעה מתאימה לבריכות נוי ולא תשחרר רעלים למים ,רצוי לרכוש בחנויות המתמחות בבריכות נוי . היריעה מגיעה בגלילים בעובי של 0.5 מ"מ – 1 מ"מ. בכל אורך, וברוחב גליל של 2 מטר, 4 מ', 6 מ', 8 מ'. מקובל בבריכות נוי לבצע בעובי 0.8 מ"מ ולהשאירה פתוחה בשמש כדיי שתהיה גמישה לעבודה. ניתן להאריכה ולתקנה בעזרת פאן חם או לייזר.
3. יריעת פוליטלן [ניילון שחור] הזולה ביותר בשוק ועמידותה נמוכה ולא מומלצת אלא לבריכות נוי זמניות. לאחר חפירת הקרקע ולפניי הנחת היריעה יש להניח יריעה נגד שורשים ולרפד בעזרת חול כך היריעה שנבחר תשמר מפניי קריעות ונזקים. בריכת הנוי אידאלית תהיה בגודל של כ-2 מ' ועומקה לפחות כ-50 ס"מ ,כי זה העומק המינימלי הנדרש לצמחיי המים וייתן מפלט לדגיגים שמחפשים מים קרירים. יש להרחיקה מעצים נשירים למניעת נפילת עלים לבריכת הנוי שלא יפגעו באיזון מחזוריות המים בבריכה ושמירת הניקיון בה. את מיקום הבריכה נבחר עם איזון נכון, שאין הרבה שמש ישירה למניעת אצוות אבל לא הרבה צל כדיי שלא נהיה מוגבלים בסוגיי הצמחייה. רצוי ומומלץ לתכנן את יעוד הבריכה מראש כי בהתחלה מתלהבים ובונים בריכת נוי ללא מחשבה רבה ולאחר שרואים שזה מוסיף ואוהבים , משפצים מחדש.
השאלה העיקרית האם הבריכה תהיה רק לדגי נוי וצמחי מים או לדגיי קוי היפני. כי דגיי קוי היפני צבעונים ויפים וניתן לשלבם עם דגיי מים קרים ,אך חסרונם הגדול שהם משמידים את כל סוגיי הצמחייה ,ודורשים מערכת אוורור מים [פילטרציה ] חזקה יותר מאשר דגי זהב לדוגמא. דגיי זהב המוכרים הם הקומט כתום/אדום, קומט צהוב ,הם חזקים ו בעליי יכולת הישרדות בתנאיי מים קשים. ניתן להוסיף לבריכות נוי את סוגיי הדגים הביולוגים וסניטרים שבנוסף היותם קישוט לבריכת נוי מבצעים פעולות ניקוי הירוקת, אכילת שאריות . נציין את הקרפיון השחור, דג הטינקה האדומה, דגיי הניקיון גרה רופה (עגלסת הנחלים] וכדומה. רצוי לשלב בין משפחות הדגים וחשוב לשמור על החצן והפילטר בבריכה. בריכת נוי סטנדרטית (כזו עם צמחים ודגים) אמנם לא מכילה כלור וחומרים כימים לרוב, אך דורשת תחזוקה גבוהה ושימוש במנורת UV לחיסול האצות, משאבת מים חזקה, פילטר, דשנים לצמחייה וכדומה לעומת בריכה אקולוגית שהיא טבעית לחלוטין.